Între 8 - 11 septembrie 2016 în Portul din Constanța

5 cadeți se pot instrui gratuit pe velierul Pogoria, o lună de zile, în Marea Neagră. Înscrie-te ACUM!

5 cadeți se pot instrui gratuit pe velierul Pogoria, o lună de zile, în Marea Neagră. Înscrie-te ACUM!
26
Aug

Prezent în Portul Constanța între 8 și 11 septembrie, velierul Pogoria v-a pregătit o surpriză și oferă 5 locuri de cadeți pe nava care, preț de o lună va străbate Marea Neagră și va vizita patru porturi din România, Rusia și Bulgaria.

Este vorba de un voiaj inedit adresat tinerilor între 15 și 18 ani care doresc să descopere ce înseamnă viața pe mare în regim de cadet. Condițiile de participare nu sunt foarte complicate, însă experiența de care urmează să aveți parte va fi inegalabilă. Pe 11 septembrie, atunci când velierul polonez Pogoria va pleca din Portul Constanța, cei cinci norocoși aflați la bordul său vor avea ocazia să descopere Marea Neagră, dar și porturile Novorossiysk și Sochi din Rusia, precum și Portul Varna din Bulgaria. Aventura, care va dura aproximativ o lună se va sfârși odată cu atingerea destinației de la sud de Dunăre, între 1 și 4 octombrie.

Chiar dacă nu aveți nevoie de o experiență anterioară pe mare, sunt câteva condiții pe care trebuie să le îndepliniți dacă vreți să participați la călătorie. Dacă vă încadrați din punct de vedere al vârstei (15 – 18 ani, cum spuneam), trebuie să puteți dovedi cu o adeverință medicală că sunteți apți din punct de vedere medical, să aveți acordul scris al părinților, dar și un pașaport valabil. Apoi, dacă sunteți acceptați, va trebui să obțineți viza pe pașaport pentru Federația Rusă.

De asemenea, trebuie să știți că odată ajunși la bordul velierului veți fi nevoiți să respectați mai multe reguli. Tutunul și alcoolul sunt interzise pe nava Pogoria, iar spațiul personal este destul de limitat, astfel încât obiectele scumpe sau de care vă puteți lipsi preț de o lună nu-și au rostul în aventura pe mare. Programul unei zile începe la ora 7 dimineața și se termină la ora 23, implicând anumite îndatoriri atât pe mare, cât și în porturi.

La fiecare a patra zi petrecută pe navă îl veți ajuta pe bucătar să facă masa, veți ajuta la servirea acesteia și veți face curățenie. Regulile stricte sunt aceleași ca pe oricare altă navă din lume, însă vin la pachet cu beneficii pe măsură: șansa de a petrece o lună la bordul unui velier este unică, veți avea ocazia să vă faceți prieteni noi, să învățați ce înseamnă munca în echipă și să iubiți libertatea oferită de mare.

Pentru a vă înscrie și a avea șansa de a participa la călătoria organizată de Pogoria și Regata Marilor Veliere trebuie ca în primul rând să descărcați și să completați cererea  pe care o puteți găsi mai jos, în acest articol. Odată completată, aceasta trebuie trimisă pe email la adresa info@regatamarilorveliere.ro alături de un scurt mesaj prin care să ne spuneți de ce vă doriți o astfel de experiență. În cazul în care veți fi selectați, în maxim 72 de ore cineva din cadrul echipei Regatei va lua legătura cu voi pentru a stabili restul detaliilor.

button
button_2

Velierul polonez Pogoria a fost construit în 1980 special pentru inițierea tinerilor în lumea marină. Pe navă există locuri speciale unde se pot susține cursuri, velierul putând fi operat chiar și de un echipaj compus din elevi de liceu. Pogoria este o navă solidă ce a navigat pe toate mărle lumii indiferent de vreme, ajungând să viziteze inclusiv Antarctica. Are 48 de metri lungime și un echipaj compus din 51 de persoane: un capitan, patru ofițeri, trei marinari profesioniști și 43 de tineri cadeți.

Lasă un comentariu folosind contul tău de Facebook

sau foloseşte formularul de mai jos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică de confidențialitate