Între 8 - 11 septembrie 2016 în Portul din Constanța

Care sunt cele 13 nave pe care le poți vizita la Regata Marilor Veliere între 8 și 11 septembrie

Care sunt cele 13 nave pe care le poți vizita la Regata Marilor Veliere între 8 și 11 septembrie
6
Sep

Aproape că numărăm orele rămase până la startul Regatei Marilor Veliere 2016. Pe 8 septembrie, începând cu ora 13 va avea loc ceremonia de deschidere, urmând ca mai apoi toate cele 13 nave prezente în Portul Constanța să poată fi vizitate zilnic până pe 11 septembrie.

Pentru că timpul este scurt, ne-am propus să-ți prezentăm într-un articol pe blog velierele cu care te poți întâlni în cele patru zile de Regată. Întâi de toate trebuie să știi că navele se împart în 4 clase, de la A la D, unde clasa A cuprinde nave cu velatură tradițională cu peste 40 de metri lungime, clasa B are nave cu velatură tradițională, dar cu lungime de sub 40 de metri, clasa C se referă la navele cu velatură modernă sub 40 de metri, iar în final clasa D conține navele cu velatură modernă sub 40 de metri, dar cu velă spinnaker.

Apoi, din punct de vedere geografic cele 13 veliere vin din nu mai puțin de 5 țări, cu Rusia în fruntea acestui clasament. E vorba de 7 rusești: Kruzenshtern, Nadezhda și Mir sunt veliere din clasa A, Arial face parte din clasa C, iar Anna Maria, Vityaz și Akela din clasa D.

România participă la Regata Marilor Veliere cu două nume importante: Mircea și Adornate. Poate cea mai cunoscută navă românească, Bricul Mircea a intrat în serviciul Marinei Militare din România în 1939, fiind botezată după același nume ca prima navă, cea construită în 1882. Acum ea poate fi vizitată gratuit în Portul Constanța cu ocazia Regatei.

Tot două veliere vin și din Bulgaria: Royal Helena și Kaliakra, ambele din clasa A. Acestora li se mai adaugă Pogoria din Polonia și Atyla din Spania.

Mai jos poți vedea un plan al Regatei care explică atât unde poate fi găsit fiecare velier, dar și cum sunt compartimentate restul zonelor din port.

 

Lasă un comentariu folosind contul tău de Facebook

sau foloseşte formularul de mai jos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică de confidențialitate