Între 8 - 11 septembrie 2016 în Portul din Constanța

Pentru echipaje

Pentru echipaje

Originea numelui oraşului Constanţa începe cu legenda Argonauţilor, care spune că Iason, fiul regelui din Tesalia, a rămas fără tron, fiind uzurpat de unchiul lui, Pelias. Auzind că Aietes, un rege foarte bogat, deţine lâna de aur, Iason a dorit să meargă şi să o fure pentru a-şi revendica regatul, aşa cum îi promisese regele Pelias. Când a ajuns în Colchida, Iason s-a îndrăgostit de Medeea, fiica lui Aietes, care l-a şi ajutat să pună mâna pe lâna de aur. După ce a furat-o, Iason a fugit împreună cu Medeea (şi fratele acesteia, Absyrtos). Regele Aietes s-a înfuriat când a văzut acest lucru şi a plecat în căutarea celor doi fugari. Medeea a tăiat trupul fratelui ei în bucăţi pe care le-a azvârlit în mare. Aietes a început să le culeagă, iar Iason şi Medeea au avut destul timp să fugă.

De aici vine numele de Tomis, care înseamnă „tăiat în bucăţi”. De la Tomis până la Constanţa e cale lungă, pentru că abia în secolul al X-lea d.Hr., împăratul Constantin cel Mare a redenumit oraşul Tomis în Constanţia, în onoarea surorii sale.

Constanţa este acum unul dintre cele mai atractive puncte turistice ale României, deţine cel mai mare port din Marea Neagră şi al patrulea port ca mărime din Europa. Ca obiective turistice, Constanţa se remarcă prin Muzeul Marinei Române, Muzeul Militar Naţional, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Mozaicul roman, Muzeul de Artă, Farul Genovez, Moscheea, Delfinariul, Acvariul şi Planetariul Constanţa.

Alte atracţii în zonă sunt la Mamaia, un cartier al oraşului Constanţa, cunoscut ca fiind cea mai modernă staţiune maritimă de vară din România. Pentru cei care iubesc distracţia, Mamaia se evidenţiază prin numeroasele cluburi deschise până în zori, prin puburi şi discoteci sau hoteluri şi restaurante atractive.

pentru_echipaje

Ne găsești și pe Facebook

Politică de confidențialitate