Între 8 - 11 septembrie 2016 în Portul din Constanța

Apare o serie de timbre cu nava școală „Mircea” cu ocazia împlinirii a 75 de ani

22
Mai

„Mircea” este unul dintre cele două veliere româneşti participante la Regata Mării Negre 2014. Te poţi urca gratuit la bordul lui şi al altor veliere impresionante în perioada 24 - 27 mai 2014 în portul din Constanţa.

Pe 15 mai 2014 s-au împlinit 75 de ani de când nava școală „Mircea” a intrat în serviciul Marinei Militare Române. Cu această ocazie, Romfilatelia vrea să marcheze momentul.

Momentul aniversar al vasului Marinei Militare Româneşti va fi marcat festiv în cadrul celei mai mari regate din Marea Neagră, SCF Black Sea Tall Ships Regatta, municipiul Constanța având privilegiul de a găzdui finalul acesteia, în perioada 24-27 mai 2014, după ce întreaga flotă a parcurs traseul Varna – Novorossiysk – Soci – Constanța.

Realizarea unei emisiuni filatelice tematice dedicate acestui moment aniversar se înscrie în cadrul acţiunilor la nivel internaţional promovate de România, reprezentând o cronică în imagini relevantă atât pentru trecut, cât şi pentru contemporanitate.

De asemenea, coliţa dantelată a emisiunii ilustrează în timbru imaginea lansării la apă a Navei Şcoală „Mircea”, în toamna anului 1938, la ieşirea din Şantierul Naval „Blohm und Voss” din Hamburg, alăturând în vignetă galionul navei reprezentând bustul domnitorului Mircea cel Bătrân, sculptat în lemn şi colorat ca imagine pictată.

Emisiunea se bucură și de un produs filatelic special, albumul filatelic, realizat în tiraj limitat, având valoare artistică şi omagială și îmbinând într-o manieră grafică deosebită, unicitatea şi exclusivitatea.

Începând cu sâmbătă, 24 mai 2014, emisiunea de mărci poștale 75 de ani, Nava școală „Mircea” va fi introdusă în circulație, fiind disponibilă pentru vânzare în toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Pentru iubitorii de filatelie, ștampila „prima zi”, marcată Constanța, 24 mai, se va găsi la Oficiul Poștal nr. 1 din Constanța.

Partenerii principali ai evenimentului sunt EximBank, Pepsi-Cola şi Hotel Vega.

Nava Scoala Mircea

Lasă un comentariu folosind contul tău de Facebook

sau foloseşte formularul de mai jos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică de confidențialitate