Între 8 - 11 septembrie 2016 în Portul din Constanța

Ce premii au luat echipajele româneşti până în acest moment la Regata Mării Negre

20
Mai

România participă la Regata Mării Negre cu două veliere: Mircea, de Clasa A şi Adornate, de Clasa B. Te poţi urca gratuit la bordul ambelor în perioada 24 - 27 mai 2014. Până atunci, hai să vezi ce premii au luat.

Regata Mării Negre este o competiţie între nave cu pânze desfăşurată pe Marea Neagră. Prima parte a competiţiei s-a desfăşurat de la portul din Varna (Bulgaria) până la portul din Novorossiysk (Rusia), iar unul dintre premiile acestei curse vine la noi acasă, pentru că Adornate a făcut o figură foarte frumoasă.

La competiţia între navele de Clasă B, pe podium s-au urcat următoarele nave:

Locul 1 – Adornate (România);
Locul 2 – Bodrum (Turcia);
Locul 3 – Johanna Lucretia (Marea Britanie).

Totodată, în fiecare port în care acostează navele, se desfăşoară mai multe competiţii sportive dedicate membrilor echipajelor. La competiţiile din Novorossiysk Mircea a primit premiul pentru cea mai bună contribuţie la activităţile sportive.

După Novorossiysk, toate navele navele au plecat agale spre Sochi (Rusia), de unde avea să înceapă a doua şi ultima cursă a regatei. Din Sochi, velierele au pornit spre Constanţa, dar înainte de a face asta, a fost o festivitate de premiere, o paradă a echipajelor şi, bineînţeles, o serie jocuri sportive între echipaje.

La Sochi iar ne-am evidenţiat prin câteva premii. Spre exemplu, Mircea a luat premiu pentru cea mai bună paradă a echipajelor dintre toate navele de Clasa A înscrise în competiţie. Nici Adornate nu s-a lăsat mai prejos, pentru că acelaşi premiu a ajuns şi pe al doilea velier românesc, numai că Adornate a concurat împotriva tuturor navelor de Clasa B, C şi D. Practic, România a avut cele mai frumoase echipaje de marinari la Sochi.

Revenind la sporturi, la Sochi Mircea a câştigat două premii întâi, unul la mini-fotbal, iar al doilea la skandenberg. Felicitări echipajelor noastre! Suntem mândri de voi!

Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm ca toate velierele să ajungă la Constanţa. Între 24 şi 27 mai te poţi urca gratuit la bordul celor 13 nave înscrise în competiţie şi-i poţi felicita pe români pentru performanţele de până acum.

Foto: Cristian Vasile

Partenerii principali ai evenimentului sunt EximBank, Pepsi-Cola şi Hotel Vega.

Lasă un comentariu folosind contul tău de Facebook

sau foloseşte formularul de mai jos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică de confidențialitate