Între 8 - 11 septembrie 2016 în Portul din Constanța

Plecarea spre Varna [Ziua 0]

23
Iun

Regata Mării Negre nu s-a încheiat. De fapt, nu se va încheia niciodată, pentru că întotdeauna vom mai avea câte-o poveste de spus, câte-o întâmplare de relatat sau câte-o imagine de arătat.

Când participi la un eveniment de o amploare atât de mare, este imposibil să nu rămâi cu nişte amintiri frumoase, pe care să le povesteşti şi celorlalţi.

Am hotărât, aşadar, să facem o serie de articole despre regată. Vrem să păstrăm aici tot ce-a însemnat regata pentru noi, de la plecarea spre Varna, până la întoarcerea în Constanţa. De la primul mic dejun luat în compania echipajului, până la strângerea de mână de rămas bun. Avem poze, avem filmări, iar cuvintele urmează a fi scrise.

Ziua de 29 aprilie a însemnat pentru echipajele româneşti începutul oficial al regatei. La ora 6:00 dimineaţa au început să pregătească cele două nave, Adornate şi Mircea, ca la ora 9:00 să fie ambele pregătite pentru întâlnirea cu publicul dinainte de plecare. Urmau să stea departe de casă aproximativ o lună de zile şi nu puteau pleca fără să-şi ia rămas bun.

Şi-au plecat! Cadeţii cu emoţia începerii primei lor aventuri, iar marinarii experimentaţi cu emoţiile participării la încă un concurs. Vremea a fost frumoasă pe tot drumul (de 10 ore) până la Varna şi-am profitat de ocazie ca să fotografiem cele două nave din elicopter.

În Varna am fost primiţi foarte bine, iar în zilele în care am stat acolo am luat şi primele premii: pentru nava şcoală Mircea au fost trei trofee: locul 1 la trasul parâmei, locul 2 la fotbal cu echipa Mircea 1 şi locul 1 la fotbal cu echipa Mircea 2. Practic, finala la fotbalul între echipaje a fost o înfruntare între două echipe româneşti, ale aceluiaşi velier. Nici Adornate nu s-a lăsat mai prejos, obţinând un loc 3 la cursa de rame pe distanţa de două mile. Cu toate astea, băieţii şi-au găsit destul timp şi energie ca să arate impecabil la parada echipajelor şi ca să poată primi vizite la bord.

După cele trei zile petrecute la Varna, a început competiţia oficială, aceea în care toate navele înscrise în concurs se întreceau până în portul de la Novorossiysk (Rusia). Despre drumul până la Novorossiysk şi despre zilele petrecute acolo, într-un articol ulterior. Până atunci, mai avem câteva materiale strânse de bloggerii oficiali ai evenimentului: puteţi vedea un fotoreportaj de pe Adornate, din timpul drumului spre Varna, dar şi un filmuleţ cu plecarea navelor din Constanţa şi sosirea lor în Varna.

Continuarea (Ziua 1) poate fi citită aici.

Lasă un comentariu folosind contul tău de Facebook

sau foloseşte formularul de mai jos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică de confidențialitate