September 8th - 11th, 2016 in Port Constanta

Crew section

Crew Section

Originea numelui oraşului Constanţa începe cu legenda Argonauţilor, care spune că Iason, fiul regelui din Tesalia, a rămas fără tron. Auzind că Aietes, un rege foarte bogat, deţine lâna de aur, a dorit să meargă şi să o fure. Când a ajuns acolo, Iason s-a îndrăgostit de Medeea, fiica lui Aietes, care l-a şi ajutat să pună mâna pe lâna de aur. După ce a furat-o, acesta a fugit şi a luat-o cu el şi pe Medeea. Regele Aietes a fost foarte supărat când a văzut acest lucru şi, înfuriat, l-a luat pe Absyrtos, fratele Medeei şi au plecat în căutarea celor doi fugari. Medeea a tăiat trupul fratelui ei în bucăţi pe care le-a azvârlit în mare. Aietes a început să le culeagă, iar Iason şi Medeea au avut destul timp să fugă.

De aici vine numele de Tomis, care înseamnă „tăiat în bucăţi”. În secolul VI î.Hr., Tomis devine un important centru economic şi cultural datorită schimburilor dintre coloniştii greci şi căpeteniile geţilor. De la Tomis până la Constanţa e cale lungă, pentru că abia în secolul al X-lea d.Hr., împăratul Constantin cel Mare a redenumit oraşul Tomis în Constanţia, în onoarea surorii sale. În Războiul de Independenţă (1877 – 1878), Constanţa scapă de dominaţia otomană, îşi recapătă numele şi devine reşedinţa regiunii Dobrogea.

Constanţa este acum unul dintre cele mai atractive puncte turistice ale României, deţine cel mai mare port din Marea Neagră şi al patrulea port ca mărime din Europa.

Ne găsești și pe Facebook

Politică de confidențialitate